Janey Butler Interiors, Cheshire

Janey Butler Interiors

Queen Anne House

SHROPSHIRE

Janey Butler Interiors and Llama Architects were approached 2 ½ years ago by our clients to look at the possibility of a very modern and contemporary extension to this stunning Grade II* Listed Queen Ann Manor House, new garage to house our clients car collection.

After meeting us our clients then also wanted us to look at the rest of the existing house, how this functioned and what suggestions we might have. We proposed an additional small side extension to improve the flow/access to the new extension, utilising this crucial room to create a walk through wine room, redesign the existing rooms in the house to maximise space/storage in the kitchen area to provide main kitchen, Crittall pantry, large utility, boot/cloakroom and back door/dog room.

The heating system needed upgrading if we were going to this extent with the project, and redesigning all 4 ensuite bathrooms, so we designed and created a new large plant room in the basement to provide adequate pressurised hot and cold water along with the latest technology in renewable heating for the complete new heating system.

This created/solved an issue we had as the gym room in the existing basement was utilised for the new plan room, so a new gym was incorporated in a redesigned outbuilding to house the gym with access to a new hot tub area along with a new car showroom storage/display also.

A fully integrated new AV system was also installed throughout, with multiple Crestron touch-panels controlling a full 4K distribution matrix for the multiple Sky boxes, Kaleidescape movie server & Apple TV’s along with various tv lifts/mechanisms, 24 zone music distribution, central heating, underfloor heating, AC, alarm system, cctv and gate access etc integrated with a complete Lutron lighting system.

This allowed us to create an amazing cinema room in the original historic basement also, complete with original arched brick ceilings.

Finally our landscape architects completely redesigned the gardens to complete the project and enjoy the full benefit of the new extension, with new lawns, planting, trees and lighting design to maximise the space and also light the ancient ruin which was once a tannery in the 16th Century.

Get in touch